Wil je weten wat wereldwijd trending is? Gebruik Hash!

Twitter als newsfeed

Twitter is een constante stroom aan berichtjes over van alles en nog wat. De één houdt netjes zijn tijdlijn in de gaten of er iets voorbij komt wat hij graag wil weten en delen, de ander gaat dat veel te ver. Wil je Twitter gebruiken als belangrijkste newsfeed, dan heb je een dagtaak. Zie maar eens de relevante berichtjes eruit te halen. Ongeveer een maand geleden werd er een leuke nieuwe app uitgebracht: Hash. Zoals in #, hashtag.

Wat doet Hash?

HashHash, Twitter newsfeedHash doet 1 ding en doet dat echt goed. Datgeen wat mensen het meest delen wordt gerangschikt en zo ontstaat een lijst met de hot topics van de dag. De naam doet vermoeden dat hiervoor de #, hashtag, wordt gebruikt, maar niets is minder waar. Hash is vrij gecultiveerd en brengt je echt nieuws van nieuwssites. Daarmee mis je natuurlijk wel de berichtjes met ‘lekkere’ onzin en meningen zoals die op Twitter worden gedeeld.

Hoe werkt het?

Als je een topic kiest, wordt een selectie van Tweets getoond. Het is een Engelstalige app, dus de topics zijn internationaal. Het is een gratis app en geeft een leuk visueel beeld. Je hoeft ook niet ingelogd te zijn op Twitter om de app te gebruiken, wat voor niet-twitteraars een absoluut voordeel kan zijn. Heb je wel een account, dan kun je meepraten via ‘join the conversation’ (onderin de app).
Naast nieuws worden ook een aantal andere rubrieken aangeboden: popular music, selfies, sports, fashion, vines en photos.

Related Articles

Verslaafd aan je smartphone en social media?

Verslaafd aan je smartphone en social media?

Wat is het eerste dat jij doet als je wakker wordt? Er wordt gezegd dat voor het meerendeel van de vrouwen dat betekend naar de toilet gaan en tegelijkertijd op je telefoon Facebook bekijken. Herken jij jezelf daarin? Hoe gevoelig ben jij voor een verslaving aan je...

Lees meer

Opschudding rondom WhatsApp

Zoals je wellicht al gelezen hebt wil Facebook, eigenaar van WhatsApp, de link tussen beide Apps versterken door gegevens van WhatsApp gebruikers te delen met Facebook. De boodschap daarbij is dat het jou als gebruiker helpt om betere vriendschapsvoorstellen en op jou gerichte reclames te krijgen.

Lees meer

Blijf op de hoogte

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest