Visual search in Pinterest

Pinterest lanceert visueel zoeken

nieuwe Pinterest functieDeze week lanceert Pinterest een nieuwe zoekoptie (wanneer het in Nederland komt is nog niet duidelijk), visueel zoeken, dus zonder tekst maar met beeld. Pinterest was al een aantrekkelijk medium, maar is hiermee weer wat aantrekkelijker geworden.

Sinds 2010 is deze ontwikkeling al in de pen. Het handige is dat je dus kunt zoeken zonder dat je weet wat je zoekt in woorden. Daarnaast is het na de introductie begin dit jaar van de promoted pins voor marketing doeleinden zeer interessant. Door de lamp te selecteren (zie afbeelding hiernaast) stelt Pinterest beelden voor die hierop lijken. Voor gerichte promoted pins dus interessant.

Pinterest hoopt dat gebruikers hierdoor meer dingen zullen ontdekken waarvan ze nog niet wisten dat ze het leuk vonden. “We bouwen serendipiteit”, aldus hoofdontwikkelaar Michael Lopp in The Wallstreet Journal. Maar een goede zoekmachine als deze zou natuurlijk ook helpen bij het aantrekken van meer adverteerders.

Hoe werkt visueel zoeken binnen Pinterest?

hoe werkt visual search

Pinterest als onderdeel van de Social Media Marketing

Uiteraard blijft het zaak te weten wie jouw doelgroep is en waar die te vinden is. Samen met Empower Your Brand kun je een traject opstarten om hier op een leuke creatieve wijze achter te komen.

Related Articles

Vtwonen en Pinterest slaan handen ineen

Vtwonen en Pinterest slaan handen ineen

Vtwonen is gister met een nieuwe campagne gestart waarbij ze een verregaande samenwerking met Pinterest zijn aangegaan. Als consument kun je nadenken over een mooi fris voorjaarsinterieur. Pinterest bord aanmaken Tussen 6 en 12 mei kun je jouw vtwonen voorjaarshuis...

Lees meer
Verslaafd aan je smartphone en social media?

Verslaafd aan je smartphone en social media?

Wat is het eerste dat jij doet als je wakker wordt? Er wordt gezegd dat voor het meerendeel van de vrouwen dat betekend naar de toilet gaan en tegelijkertijd op je telefoon Facebook bekijken. Herken jij jezelf daarin? Hoe gevoelig ben jij voor een verslaving aan je...

Lees meer

Blijf op de hoogte

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest