Een bedrijf zonder coachende ‘baas’ kan best groeien en winst maken, maar zal op termijn terrein verliezen. Met een coachende ‘baas’ zal het zelfde bereikt worden maar met blijvend terreinwinst en minder inspanningen.

Succesvolle CEO

Een succesvolle CEO weet als geen ander dat mensen het verschil kunnen maken. Hij/zij zal zeker open staan voor advies en kritiek van naaste medewerkers. Communiceert helder, positief en gemakkelijk. Adviseert, motiveert en coacht waar dat nodig is en heeft oprechte belangstelling in het wel en wee van iedereen binnen de organisatie. Het ziekteverzuim kan makkelijk lager zijn dan 3% in zulke bedrijven.

Menselijk kapitaal

De medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal, omdat zij als geen ander weten wat er op de werkvloer gebeurd, wat er goed gaat, maar ook wat er aangepast zou moeten worden. Door deze kennis in te zetten en medewerkers te betrekken bij veranderingen en hen verantwoordelijkheden en vertrouwen te geven, zullen zij gaan ervaren dat zij absoluut kunnen bijdragen aan het succes van de onderneming en zich onmisbaar gaan voelen.

Ideeën

Zo zou je kunnen werken met ideeën management, waarbij medewerkers zelf ideeën kunnen aandragen, maar ook zelf tot uitvoering kunnen brengen.

Veiligheid

Als dan ook nog eens een algeheel gevoel van veiligheid heerst (evt. door groepstrainingen) waardoor iedereen ook open en eerlijk zijn mening durft te geven, kun je bereiken dat het ziekteverzuim erg laag is, maar tevens dat je een heel succesvolle organisatie hebt die aantrekkelijk is voor de wereld er omheen. Aantrekkelijk om bij en mee te werken.

Goed voorbeeld

Een goede, coachende ‘baas’ geeft het goede voorbeeld en bepaald richting, definieert een doel. Maar schroomt daarnaast ook niet om advies in te winnen bij de medewerkers.

Related Articles

Sociale innovatie en het belang ervan

Sociale innovatie en het belang ervan

Ik kan het niet vaak genoeg aanhalen: Sociale innovatie kan voor veel bedrijven het verschil maken in deze crisis.

Sociale innovatie betreft nieuwe manieren van organiseren, managen en werken. Bedrijven die durven te investeren in sociale innovaties, zijn beter in staat om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en te vermarkten. Ze scoren daardoor beter dan de gemiddelde concurrent op omzet, winst en marktaandeel.

Lees meer

Blijf op de hoogte

0 reacties

Pin It on Pinterest