Alles is Nieuw, Slimmer en 2.0 wat de klok slaat (deel 1)

Het Nieuwe werken, Slimmer werken, Anders werken, Sociale innovatie

Overal waar je kijkt, kom je wel berichten tegen over Het Nieuwe Werken, Slimmer Werken, Sociale Innovatie, MVO en allerlei andere termen die in het leven zijn geroepen. Alles wordt tegenwoordig 2.0 genoemd. Overheid 2.0, Marketing 2.0, Web 2.0, Burger 2.0, en ga zo maar door.

Wat is nieuw?

Waar staat het nu eigenlijk voor? In mijn beleving is het meer dan alleen tijd en plaats onafhankelijk werken. Het gaat ook om nieuw leiderschap. Geen controle meer doordat mensen 8 uur aanwezig zijn en je ze ziet zitten (werken). Het gaat om resultaat afspraken, KPI’s, etc. Het gaat om talenten en talentmanagement t.o.v. competenties en competentiemanagement. Waar is iemand goed in i.p.v. wat zijn je verbeterpunten. Het gaat om empowerment. Het gaat om vertrouwen, verantwoordelijkheid, meedenken, veranderen, helicopterview, plezier, inspireren en motiveren, etc., etc.

nieuw werkenTerecht of onterecht. Iedereen heeft wel een gedachte of mening over nieuwe manieren van werken, leiding geven, leven, etc. Incluis ik zelf. Is die nieuwe manier beter? Zou die nieuwe manier beter moeten zijn? Of is het meer gewoon een roep van de nieuwe mens en de nieuwe mogelijkheden die geboden worden? Eigenlijk doet dat er niet echt toe. Waar het wel om gaat is dat mensen veranderen en organisaties daarom ook zouden moeten veranderen.

De kip of het ei? Heel vaak wordt aangevlogen vanuit de techniek en de mogelijkheden die inmiddels aan alle kanten geboden worden. De techniek staat voor niets. Door de techniek die er is, kunnen organisaties nieuwe manieren van werken implementeren. Minder vaak wordt gekeken vanuit de kant van de mens en de organisatie. Er is behoefte aan nieuwe manieren van werken en de bijbehorende techniek wordt erbij gezocht.

Sociale innovatie, alles draait om de mens

mensen maken het verschilAlles draait om de mens. Hoe je het ook went of keert, de mens in de organisatie is cruciaal. Het is de mens die het verschil maakt. Het is dan ook heel jammer te zien dat sommige organisaties de nieuwe manier van werken bij mensen soms ‘door de strot’ willen duwen. Zo werkt dat volgens mij toch echt niet. Er zijn nog steeds functies en mensen waarvoor het ‘nieuwe werken’, zoals ik het voor het gemak maar even noem, nooit zal werken. Mensen die echt graag te horen krijgen wat er dat uur van ze verwacht wordt en aan het werk gezet willen worden.

Aan de andere kant groeit de groep mensen die graag meer verantwoordelijkheid wil, die graag zelf bepaald hoe bepaalde doelen/resultaatafspraken te behalen. Mensen die graag hun talenten inzetten. Mensen die met passie willen werken en met passie willen leven. Mensen die graag een verschil willen uitmaken.

Lees verder in deel 2

Related Articles

Sociale innovatie en het belang ervan

Sociale innovatie en het belang ervan

Ik kan het niet vaak genoeg aanhalen: Sociale innovatie kan voor veel bedrijven het verschil maken in deze crisis.

Sociale innovatie betreft nieuwe manieren van organiseren, managen en werken. Bedrijven die durven te investeren in sociale innovaties, zijn beter in staat om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en te vermarkten. Ze scoren daardoor beter dan de gemiddelde concurrent op omzet, winst en marktaandeel.

Lees meer

Blijf op de hoogte

0 reacties

Pin It on Pinterest