5 tips om Pinterest zakelijk in te zetten

Empower Your Brand Pinterest Zakelijk

Er heerst nog veel scepticisme over het sociale medium Pinterest. Onder andere dat het medium voornamelijk door vrouwen wordt gebruikt en voor hen vooral als inspiratiebron dient zorgt voor veel van die scepsis. Toch heeft Pinterest behoorlijk wat voordelen en kun je het wel degelijk zakelijk inzetten. Het is een medium dat draait om beeld en genereert heel veel traffic naar websites. Het medium groeit procentueel nog steeds erg hard.

Wat is Pinterest nu eigenlijk?

Het is een sociaal medium waar beelden en ook video’s worden gedeeld die mensen voornamelijk online ‚vinden’. Het delen heet ‚pinnen’ en is vergelijkbaar met het ‚liken’ op Facebook.

5 tips hoe je Pinterest zakelijk kunt inzetten

    1. Deel je producten

Natuurlijk erg voor de hand liggend, maar het delen van foto’s van je producten is de makkelijkste manier om Pinterest zakelijk te gebruiken. Zeker als je tastbare producten hebt. Zorg voor goede foto’s die ook nog eens inspirerend zijn.

    1. Deel je diensten

Wat minder voor de hand liggend. Diensten zijn vaak wat minder makkelijk in een afbeelding weer te geven. Toch is het niet onmogelijk en zeker een aanrader. Ben je financieel dienstverlener, deel dan afbeeldingen van wat jouw klanten kunnen bereiken door gebruik te maken van je diensten. Bijvoorbeeld financiële onafhankelijkheid. Daar kun je vast wel een mooi beeld bij bedenken.

    1. Zorg voor linkjes

Zorg dat je pin niet alleen een afbeelding bevat, maar tevens een korte tekst met een link naar jouw website. Zorg dat mensen je website bezoeken.

    1. Voeg een bedrag toe

Misschien vreemd om te doen, echter Pinterest kent zoiets als een ‘gifts’ sectie. Jouw pins kunnen daar onderdeel van worden. (Let op: hier is wel wat extra’s voor nodig op jouw website)

    1. Ga de interactie aan

Net als op andere sociale media geldt dat ook op Pinterest. Zie je een leuke pin van iemand anders, klik op de button Pin it en deel het. De andere interactie is het reageren op pins.

Happy Pinning!

Related Articles

Wie wint: Facebook of YouTube?

Wie wint: Facebook of YouTube?

Wellicht een vreemde vraag. Ik stel hem omdat Facebook zijn video ranking systeem heeft aangepast en komende maanden zal uitrollen. Video scoorde altijd al het beste in het ranking systeem, maar de aanpassingen zijn er nu op gericht om wereldwijd de top video platform...

Lees meer
Vtwonen en Pinterest slaan handen ineen

Vtwonen en Pinterest slaan handen ineen

Vtwonen is gister met een nieuwe campagne gestart waarbij ze een verregaande samenwerking met Pinterest zijn aangegaan. Als consument kun je nadenken over een mooi fris voorjaarsinterieur. Pinterest bord aanmaken Tussen 6 en 12 mei kun je jouw vtwonen voorjaarshuis...

Lees meer

Blijf op de hoogte

1 Reactie

Pin It on Pinterest